Ευνουχισμένη Συνείδηση

Posted on 23.5.05 by Ισχνούς Χρησμός

Όλοι οι τρόποι προσέγγισης της θεικής έκστασης έτσι όπως εκφράστηκαν μέσα απο τις θρησκείες ζητούν από τον πιστό, την παύση του σεξουαλικού κέντρου και την εκτροπή της λιμνάζουσας ενέργειας στο συναισθηματικό ή διανοητικό κέντρο. Ο εσωτερισμός που η γλώσσα του είναι πιο ευγενική από τις προθέσεις του, επιθυμεί το ίδιο ακριβώς. Η προσπάθεια ελέγχου του πιο αυθόρμητου οργάνου του ανθρώπου έδρασε σαν δηλητήριο που αργά και ευλαβικά μόλυνε και εξασθένισε αυτό το ένστικτο καλοσορίζοντας τον στο άπειρο σύμπαν της νεύρωσης και της σεξουαλικής ανικανότητας.Έτσι συνεχίζουμε να παράγουμε έναν θαυμαστό πολιτισμό -που είναι μια συλλογική μορφή της θείας έκστασης- που αυτοί που τον φιλοτέχνησαν είναι βαθιά αγάμητοι και δυστηχισμένοι κλείνοντας παράλληλα τα αυτιά μας στην προειδοποίηση του Φρόιντ οτι ο πολιτισμός μας είναι αποτέλεσμα καταπιεσμένης λίμπιντο.

Δεν ισχυρίζομαι φυσικά οτι δεν μπορεί να φτάσει κάποιος σε υπερβατικά στάδια συνείδησης διαχειριζόμενος την σεξουαλική του ενέργεια, ωστόσο διαφωνώ στο να επιβάλλουμε στην μάζα να ακολουθεί μεθόδους που εκ φύσεως ανοίκουν στους λίγους . Αλλιώς θα συναντάμε πάντα ανθρώπους που αδυνατούν να γειώσουν τις ιδέες τους και πιο πολύ δεν θα μπορούν να βιώσουν το ευαγγέλιο του έρωτα παρα μόνο διανοητικά.

Το φαινόμενο αυξάνει την εντασή του στον άνθρωπο του πνεύματος, στον διανοούμενο και στον καλλιτέχνη που κινείται πιο πολύ και πιο βαθιά στον κόσμο των ιδεών.Αυτοί κυρίως είναι οι τύποι ανθρώπων που γαμάνε με το νου τους και σκέφτονται με το πουλί τους..