Εsoτέρας

Posted on 14.5.05 by Ισχνούς Χρησμός

Η εποχή μας, ένα χωράφι μεταλλαγμένων προϊόντων , είναι το γονιμότερο έδαφος για να καλλιεργηθεί ένα νέος τύπος ανθρώπου από τον σπόρο μιας αρχαίας πρόληψης. Ο άνθρωπος αυτός αποτέλεσμα μιας εποχής νευρωτικής, βίαια ειρηνικής , με υψηλό βιωτικό επίπεδο, διαθέτοντας μόρφωση δηλαδή μηχανική σκέψη, είναι αυτός που στρέφεται πιο πολύ στην μεταφυσική νόηση και επιζητά εκεί να αποκτήσει αυτό που πιο πολύ του λείπει:Το Πνεύμα.

Η έλλειψη πνεύματος είναι η αιτία που αναζητεί -και όχι η απόδειξη ότι διαθέτει!- κάτι να γεμίσει το άδειο κουφάρι που ονομάζει “όχημα”, “ένδυμα” ή “ναό”.Οι λέξεις αυτές και μόνο δείχνουν την βιομηχανική καταγωγή της σκέψης τους! Είναι λοιπόν η ρηχότητα τους , η αστραφτερή επιφανειακότητα που τους στρέφει στην αναζήτηση.Θεωρούν την ενασχόληση τους με την μεταφυσική ως ανώτερου τύπου ενασχόληση,όμως αυτή είναι απλά μια αφέλειά τους.Το να ξεχωρίσουν από το κοπάδι είναι ίσως η βασική και η πιο ευγενική τους ανάγκη, το μόνο που καταφέρνουν και ίσως με κάποια υπερηφάνεια είναι να ανοίκουν σε ένα κοπάδι που απλώς ξεχωρίζει από τα άλλα.

Έτσι γεννήθηκε ο εσωτερισμός, ο πιο επικίνδυνος συνδυασμός φιλοσοφιών που εναντιώνεται σε κάθε υγιεινή του νου.Δεν κάνει θόρυβο,πλησιάζει ύπουλα μιας και δεν υπάρχει γνώση που να μην έχει οικειοποιηθεί και ξάφνου πριν καλά καλά το καταλάβεις έχεις βρεθεί μέσα σε έναν κόσμο μαγικό που υπόσχεται τα πάντα και εξυψώνει εσένα και την πεζή σου πραγματικότητα σε άπειρες διαστάσεις που προσφέρονται ώστε να γίνεις ανώτερος, καλύτερος και να εξασφαλίσεις έναν καλύτερο τάφο σε κάποια γωνιά του αστρικού.

Η ζωή είναι ένα όνειρο λένε...Το θέμα είναι όταν θα ξυπνήσουμε στον άλλο κόσμο να έχουμε σωθεί και να μην ξαναγεννηθούμε...

Ο εσωτερισμός είναι ο μεσαίωνας του μέλλοντος μα σαφώς το τελευταίο και καλύτερο προπύργιο του αρνητή της Ζωής...